Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Thanksgiving med Banana Cream Pie

OBS: Find min nye og forbedrede opskrift på banana cream pie med saltkaramel her.

Her i hjemmet bliver der ikke fejret Thanksgiving som sådan. Men det er dog ved at være en tradition at der SKAL ses NFL i Thanksgiving-stemning på tv. Jeg bruger dagen som en undskyldning for at få bagt lidt ekstra… Det kan være at vi næste år herhjemme også må prøve os med selve festmiddagen i stedet for kun at holde os til desserten.

Det skal dog lige nævnes (så kommer jeg ikke på kant med nogen) at banana cream pie eftersigende ikke er en traditionel amerikansk thanksgiving-dessert. Men det er uden tvivl en tradition i NFL-studiet, derfor valgte vi også at lave det herhjemme – og lækkert var det! Mums!

Tærtebund
150 gr hvedemel
100 gr smør
50 gr sukker
0,5 æg

Banana Cream Pie
150 gr sukker
40 gr hvedemel
1 tsk salt
475 ml milk
3 æggeblommer, piskede
30 gr smør
korn fra 1 vanillestang
4 bananer, i skiver

 • Alle ingredienser til tærtebunden æltes sammen i en skål og sættes i køleskabet i en time
 • Smør en tærteform. Rul tærtedejen ud og læg den i formen. Husk at prikke bunden med en gaffel.
 • Bag ved 200 °C i ca. 20 min eller indtil bunden er gylden.
 • I en gryde blandes mel, sukker og salt. Tilføj mælk lidt efter lidt mens der røres. Sørg for at der ikke er klumper i.
 • Opvarm langsomt under konstant omrøring indtil det hele koger. Lad det koge i 2 minutter og tag gryden af varmen.
 • Bland en smule af den varme creme i æggeblommerne, rør rundt og hæld derefter æggeblommerne i den varme creme. Pisk cremen kraftigt i 2 minutter.
 • Tilsæt smør og vanille og pisk cremen yderligere.

 • Læg bananskiverne i den bagte tærtebund
 • Hæld vanillecremen over.
 • Bag i 30-35 minutter ved 175 °C. Lad tærten køle af.

Server med flødeskum og evt. karamelsauce – det er himmelsk!

bloglovin

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (13)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Lige sat i ovnen…….klar til Super Bowl i aften/nat 🙂 Har lavet den før, og den kan varmt anbefales……prøv den også med enten creme fraiche eller vanilleis…. 🙂

 2. Hej søde Cecilia. Jeg lavede Banana Cream Pie til drengene til Super Bowl og det var helt klart en succes, så mange tak for opskriften! Det er nok ikke sidste gang jeg låner den 🙂 Super fin blog i øvrigt!

 3. Det ser rigtig godt ud, første gang jeg lavede banana cream pie blev det helt “vandet” det var slet ikke spiseligt og jeg havde købt bunden fra kvickly og den smagte heller ikke særlig godt..?
  Jeg vil helt klart prøve din opskrift..;)

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.