Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Chokoladecupcakes med flødebolletopping

Copenhagen-cakes-cupcake-med-floedebolletopping-floedebolleCopenhagen-cakes-cupcake-med-floedebolletopping-floedebolle-2

Velkommen nye læsere! Jeg oplever at netop dette blogindlæg disse dage bliver læst langt mere end normalt. Hvor er det skønt. Vil I venligst fortælle mig i kommentarfeltet under opskriften, hvordan I kom til denne side?

OH! MY! GOD!
ALLE kan lide gode chokoladecupcakes med 70% mørk chokolade, right? Og ALLE kan lide Summerbirds gode gedigne flødeboller med knasende, tyk, mørk chokolade og smagfuld fluffy fyld, right?! Det, der nu sker er, at vi kombinerer de to….

Yes, I said it. En kombination. En fusion. Et indgået partnerskab. Med andre ord: A match made in heaven.

Har i dag tilbragt en hygge-afslapperdag med Søster-lystig. En dag, der ikke mindst bød på bagning og tøse-tude-film i sofaen. Ægte kvalitetstid! Jeg sætter helt vildt meget pris på en dag som i dag, hvor jeg efter undervisning på uni ikke har andre planer end at tage lige hjem til en rigtig hygge-dag.
Det er altid skide hyggeligt at bage når jeg har søskende på besøg, det vanskeligste ved det hele er bare at vælge, hvad man skal bage!

Vi valgte at bage disse cupcakes både som minicupcakes og almindelige cupcakes. Hvis du selv vælger at bage dem som delikate små minicupcakes skal du blot huske, at de skal have kortere bagetid.
Lad dig ikke skræmme af, at der er mange punkter i min opskrift – faktisk er opskriften super enkel og nem at følge. Jeg vil næsten sige, at fremgangsmåden er enklere end ved traditionelle cupcakes med frosting.
Vi sprøjtede flødebollemassen på med en rund tyl, da det både var nemmest at styre og så var det hele lidt enklere når herligheden til sidst skulle dyppes i mørk chokolade. Jeg kan dog forestille mig, at det også ville se helt kanon ud hvis flødebollemassen sprøjtes på med en stjernetyl, men det gør nok chokoladedyppefasen lidt vanskeligere…

24 cupcakes
200 gr mel
40 gr usødet kakao
280 gr sukker
3 tsk bagepulver
lidt salt
80 gr blødt smør
2,4 dl letmælk
2 æg
2 tsk vaniljesukker
100 gr hakket mørk chokolade 70%

Summerbirds opskrift på flødebolletopping
60 gr vand
150 gr sukker
80 gr glukose (jeg brugte almindelig glukose sirup)
1 stang vanille
100 gr past. æggehvide (2 stk), stuetemperatur
2 spsk sukker
200 gr mørk chokolade 70%

Jeg gør det sådan, at jeg laver flødebollemassen først, stiller den i køleskabet, og laver så cupcakes’ne. Gør det endelig i den omvendte rækkefølge hvis det fungerer bedre for dig!

 • Kog vand, sukker glukose og vanillekorn uden låg i ca 20 min.
 • Pisk æggehviderne næsten stive med 2 spsk sukker.
 • Hæld sukkermassen langsomt over æggehvidemassen under piskning.
 • Pisk videre i ca 8 min (massen tyknes langsomt under piskningen, stop med det samme når du føler konsistensen er god – det tog for mig godt 7 min).

 • Fyld massen i en sprøjtepose og læg den i køleskabet hvor den hygger sig mens du går i gang med dine cupcakes.
 • Tænd ovnen på 170 grader.
 • Pisk blødt smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt, indtil alle ingredienser er blandet sammen.
 • Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk videre indtil konsistensen er glat og ensartet. Vend den hakkede chokolade i dejen.
 • Fyld dine muffinsforme – store som små – 2/3 op til kanten. Vær opmærksom på, at disse cupcakes hæver en del, så fyld ikke for meget op!
 • Bag 20 – 25 minutter (mindre hvis det er minicupcakes).
 • Lad dine smukke cupcakes afkøle inden flødebolletopping sprøjtes på.

 • Når du har sprøjtet en smuk klat flødebolletopping på dine cupcakes ser det sådan ud.
 • Hvis du har plads, så stil kagerne i køleskabet mens du smelter de 200 gr mørk chokolade i en lille skål over et vandbad.

 • Kagerne dyppes nu, som på billedet, enkeltvis i den smeltede chokolade og stilles straks på køl.
 • NU går du ud og kigger dig i spejlet og griner lidt af al den smeltede chokolade du har siddende rundt om munden. Kig også efter andre steder. Jeg havde endda lidt flødebollemasse på albuen.

Enjoy!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (57)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hejsa
  Jeg smagte nogle vildt lækre cupcakes med flødebolletopping – dog uden chokolade. Havde aldrig tænkt på den kombi, og derfor googlede jeg flødebolle-cupcakes og fandt din side 🙂 Skal helt sikkert prøves til børnefødselsdag i Legoland næste weekend 🙂
  Hilsner Janet

  1. Ihh hvor dejligt at du har fundet frem til min blog. Jeg håber, du fik lavet flødebolle-cupcakes eller er blevet inspireret til andet bagværk <3

 2. Jeg har netop bagt disse i weekenden, og de var virkelig a little piece of heaven.
  Jeg kæmpede dog lidt med sukkermassen – jeg hældte den langsomt i æggehviderne imens jeg piskede, men sukkeret klumpede virkelig meget, hvilket resulterede i, at jeg måtte pille store stykker sukker ud af flødebollemassen, inden jeg sprøjtede det på kagerne.
  Har du et tip til, hvordan man undgår, at sukkeret klumper?

  🙂 Sofie

  ps. jeg pyntede med frysetørrede hindbær, som var et virkelig godt syrligt twist til den søde creme 🙂

  1. Kære Sofie
   Tusind tak for din kommentar.
   Sukkermassen kan blive for hurtig afkølet og dermed stivne, hvis æggehvidemassen er for kold. Når de to forskellige temperaturer så mødes kan det desværre ske, at sukkermassen bare stivner. Derfor skal æggehviderne ikke komme direkte fra køleskabet, når du bruger dem.
   De allerbedste hilsner herfra <3

 3. Tak for god inspiration og løbende mundvand hver gang man besøger bloggen 😉
  Jeg skal lave disse til på lørdag til min søsters svendegilde, men ville så lige høre om de er bedst på dagen de er lavet, eller om man kan lave dem dagen inden?
  På forhånd tak :=

 4. har lavet dine lækre cupcakes, men kom mine 3 min. i oven 180 g efter der var kommet guf på, det gjorde det var meget nemmere at have med at gøre, blot et muligt trick 😉 tak for altid lækre opskrifter.

 5. Hej kan jeg bruge noget til at gøre chokoladen lidt tyndere med. Men skal dog stadig kunne stivne
  Kh Nathalia

 6. Jeg skal prøve at lave disse i næste uge. Når du skriver til 24 cupcakes, er det så store eller små cupcakes??
  Og nøj hvor jeg glæder mig til at prøve dem.

 7. Kunne man ikke give flødebollefrostingen smag, jeg mener mere end bare vanilje? Fx kaffe, forskellig frugtsmage etc. uden at miste frostingens form?

 8. Hej 🙂
  Hvor længe kan disse kager holde sig?
  Skal have dem med til min klasse onsdag, men er nødt til at pynte
  og dekorere søndag…
  Kan det overhovedet lade sig gøre, og hvordan skal jeg opbevare
  dem?
  Håber du kan hjælpe! 😀
  Tak!

 9. Hej.
  De 80g glukose, kan godt være i pulverform ikke? Eller skal det være flydende for at opskriften fungerer?
  Tak 🙂

  1. Hej Sarah,
   Jeg har desværre ikke erfaring med glukose som pulver, så jeg kan desværre ikke svare på dit spørgsmål.
   God fornøjelse med bagningen!
   De bedste hilsner herfra

 10. Hej! Jeg er ny læser på din side (lidt sent) men jeg ledte efter gode cupcake-opskrifter til min nieces dåb! Så tak for hjælpen med det! (leder dog stadig efter en guide på dine DM-cupcakes blomsterfrosting) 😉
  Jeg ville bare sige, at jeg elsker den personlighed du lægger i dine indlæg og de super lækre opskrifter og fantastiske step-by-step guides!

 11. Der ser mega lækkert ud og skal helt sikkert prøves!
  Men hvilken slags glucose bruger du? Er det i pulverform eller den “flydende”? Og hvor køber du det henne?
  Håber du kan hjælpe mig så jeg kan komme i gang 🙂

  1. Mange tak for din søde kommentar! Jeg køber min glukose i Krydderiet i Torvehallerne, det er flydende. Hvis du ikke bor i Kbh har de heldigvis også webshop (www.krydderiet.com).
   God fornøjelse med bagningen 🙂

 12. Jeg må bare prøve disse! Men jeg er helt ny, så måske du kan hjælpe mig lidt <3? Hvor store er dine store forme og hvor små er dine små forme. Denne her ser ud til at være lavet i en enkelt siliconeform? Smører du den først? Og så kunne jeg rigtig godt tænke mig at tilsætte jordbærsmag til flødebolleguffen….har du nogen erfaringer?

 13. Skal lave dem i morgen, men de skal først serveres mandag, så tænkte på hvordan opbevares de bedst – i køleskabet eller kan det gå på køkkenbordet med en pose omkring? Ps. Glæder mig til at lave dem:)

  1. Hej Ritu 🙂
   De skal helt klart stå i køleskabet pga flødebollefrostingen. Hvis det var alm. muffins uden nogen form for topping kunne de sagtens bare stå i en lufttæt beholder på køkkenbordet.
   Rigtig god fornøjelse med bagningen!
   De bedste hilsner
   Cecilia

 14. vi er to piger der gerne liige vil se en video om hvordan man får sukkerlagen til at fungere for efter 3 forsøg måtte vi give op! 🙁

  1. Hej piger. Er ked af det ikke lykkedes for jer. Hvad gik galt? Brændte den på? I så fald skal der selvfølgelig skrues ned for varmen – sukkermassen kan lynhurtigt fra det ene sekund til det andet gå hen og brænde på 🙁

 15. Ihh de ser lækre ud – må jeg helt klart prøve. Er bare i tvivl om temp. på sukkerblandingen, når den skal oveni hviderne – skal den direkte fra kog og over, eller køles lidt af først?

  1. Hej Marion. Sukkermassen skal afkøles lidt – det er også derfor jeg har skrevet, at æggene skal piskes efter sukkermassen har kogt, så afkøles det nemlig i det tidsrum 😉 Hvis du stadig synes sukkeret er meget varmt derefter, så lad det afkøle lidt længere 😉
   God fornøjelse!

 16. Hej i Købehavn 🙂
  Må jeg låne denne skønne opskrift til en polterabend til en cup-cake- crazy kvinde??
  Skal selvfølgelig nok skrive på at den er herfra, så hun og veninderne også kan komme ind og nyde denne skønne syndige side!!
  Bedste hilsner Tina

   1. Hej igen
    Vi printe opskriften til hende og så skrive Courtesy of COPENHAGENCAKES.COM, så bliver der lavet en lille cupcake kogebog til hende 🙂

    Bedste hilsner Tina

 17. Hej..
  Jeg ville lave disse kønne kager i dag, og først skulle “sukkerblandingen” jo i kog. Men det gik helt galt og sukkerblandingen brændte på.. hvad har jeg gjort galt? 🙂

  m.v.h. Thit

  ps: nu vil jeg macthe dine chokolade cupcakes med en anden lækker topping 😉

  1. Hej Thit,
   Øv, er ked af at høre det gik galt! Jeg ved slet ikke hvad der er gået galt for at sukkerblandingen kom til at koge på.
   Der er ikke meget andet for end at prøve igen og holde øje med sukkerblandingen så den ikke får for meget knald-varme 😉
   God fornøjelse 🙂

   1. Hej. Sukkeret skal op og have en bestemt temperatur, før man får den perfekte skum og hverken smelter/flyder ud eller bliver for stiv. 117grader er den gyldne temperatur 🙂 og så brug tempereret chokolade, så bliver chokoladen perfekt 😉

 18. Er egentlig ind imellem ved at være lidt træt af cupcake…….men det fik du da lige ændret her. :-p Disse ser SÅ gode ud og ryger på min snarlig – to – do – liste. 🙂

  Skøn blog – her bliver jeg hængende. 🙂

 19. OMG OMG OMG ……. disse er bare !!!!!! jeg havde bryllupsdag i går, og min mand havde bedt mig være klar kl 17.00. Vi gik ned til cykelbroen på Bryggen og satte vores hængelås, smed nøglerne i vandet og gik ned på Ponte Vecio og spiste. Da vi kom hjem igen, serverede jeg disse himmelske bider, og en ting er sikkert – han skifter mig aldrig ud, hvis jeg serverer dem, ja han siger der er som at komme i himlen.

  1. Stort tillykke med bryllupsdagen, Pia! Hvor er det bare en fantastisk beretning! Jeg synes det er så fedt, at Bryggebroen er blevet til sådan et romantisk sted, jeg falder altid i staver over alle de små låse når jeg går forbi. Så ender jeg med at stå og læse i flere minutter indtil jeg vågner op og må videre 😉

 20. Wow wow wow.. Har lige fået øjnene op for din yderst fantastiske blog.. Er helt overvældet. Jeg er total bage-freak og er igang med at lave min egen cupcakebog (bare for hyggens skyld). Ville du have noget imod at denne fantastiske opskrift kommer med? Tusinde kageskyer er sendt afsted til dig! 😀

  1. Tak for dine søde ord! Det lyder som et interessant projekt du har gang i! Mange tak fordi du spørger først, og selvfølgelig skal du da tage denne opskrift med hvis du er glad for den 😉 Er det muligt på nogen måde at angive copenhagencakes som kilde eller lignende? Du må endelig sige til når din cupcakebog er færdig, vil glæde mig til at se den!

 21. så kom dagen hvor jeg ville prøve de her lækre kager 🙂
  Havde gjort alt klar, men da jeg skulle dyppe dem ned i chokoladen smuttede flødebolle fyldet af 🙁
  selvom jeg prøvede at være “hurtig” ! , har du en ide til hvorfor?? :/

  1. Neeej hvor er det bare synd! Gik det galt for allesammen? Det sad overordentligt godt fast da jeg prøvede det, så jeg har slet ikke tænkt over at der overhovedet var en mulighed for, at det ikke kunne sidde fast. Nu ved jeg jo ikke præcis hvordan du har gjort, men jeg har nogle få bud på, hvad der kan have gået galt; flødebollefyldet har helt sikkert siddet for “løst” på kagen, måske det ville sidde bedre fast hvis du brugte et let tryk ned mod kagen når du sprøjter det på? Måske chokoladen ikke har været varm nok, og dermed for tyktflydende sådan så chokoladen har “holdt bedre fast” om flødebollefyldet. Jeg forestiller mig, at jo varmere chokoladen er (med måde – smagen skal ikke ødelægges) jo mindre klæbrig bliver den og dermed nemmere at have med at gøre. Håber det hjalp 🙂

   1. tror faktisk det var chokoladens skyld, var bange for at varme den for meget, da jeg troede det ville smelte fyldet 🙂 hehe.. så det skal prøves igen, har ikke opgivet endnu 🙂 men ja, det skete for 6 i streg, 3 kunne jeg med nød og næppe rede.. Men ville have haft dem med på mit praktiksted, og der var 3 jo ikke nok 🙂 så det må blive en anden dag de skal prøve disse læækre bidder af himlen!

  1. Ih hvor er det dejligt med positiv respons!! Det var min lillesøsters idé at fremtrylle denne kombination, og man kan da kun elske børns kreative fantasi når der kommer sådan et resultat ud af;)

 22. Øj, jeg kan da slet ikke klare at kigge på denne blog, og slet ikke så sent på aftenen. Jeg bliver jo totalt lækkersulten!
  De ser SÅ lækre ud! Nam nam!

 23. Det lyder godt nok som en lækker kombination. Jeg elsker selv når der eksperimenteres med smags kombinationer:)
  Måske du har lyst til at kigge ind på facebook siden: Cupcakes med stil, og bidrage med lidt cupcake erfaring;)

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.