Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen


Lemon curd er bare helt fantastisk. Det kan bruges i en masse forskellige sammenhænge, mest kendt er nok som pålæg på scones eller som fyld i kager. Jeg fik for mig, at jeg ville bage cupcakes med en dejlig kerne af lemon curd, og gik derfor på jagt efter denne skønne ingrediens i supermarkederne. Det var dog ikke til at få fat på nogen steder, så jeg kastede mig ud i at lave det selv. Og resultatet blev FANTASTISK!

Ingredienser (til ca. 3 dl)
2 øko citroner
50 gr smør
1 æg
130 gr sukker

  • Citronerne vaskes og skallen rives fint på et rivejern.
  • Pres saften ud i en gryde, tilsæt skal samt resten af ingredienserne.
  • Pisk det hele godt igennem over svag varme, bliv ved indtil smørret er helt smeltet.
  • Rør hele tiden mens du fornemmer, at massen begynder at tykne.
  • Hele massen skal langsomt blive opvarmet til over 75 grader mens du rører.
  • Fyld din dejligt friske lemon curd på glas og stil det i køleskabet! (Konsistensen bliver meget tykkere så snart blandingen bliver kølet ned)

Værsågod!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (9)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. du är så duktig cecilia! som en ung och snygg martha stewart! (fast hon var faktiskt också hot när hon var yngre..google it)

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.