Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Hindbær/cheesecake cupcakes

Copenhagen-cakes-Copenhagencakes-cheesecake-cupcakes-3Efter jeg sidst bagte Oreo cupcakes har jeg haft lyst til at holde mig lidt fra de alt for søde kager i et stykke tid (eller så længe jeg nu klarer det).
Jeg er en stor fan af cheesecake, og elsker specielt når den laves i alle mulige variationer. Kombinationen af hindbær og cheesecake gør kagen mere frisk og syrlig, og med creamcheese frosting på toppen er denne cupcake en sikker vinder!

24 cupcakes
15 stk Digestive kiks
100 gr smør
200 gr mel
1 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
160 gr usaltet smør
230 gr sukker
1 tsk vanilleekstrakt
1,2 dl creme fraiche
4 æggehvider
225 gr hindbær

Creamcheese frosting
200 gr flødeost
100 gr usaltet smør
450 gr flormelis
1 tsk vanilleekstrakt

 • Tænd ovnen på 180 grader.
 • Knus kiksene og bland med det saltede smør. Blandingen bør kunne samles når du presser det sammen. Tilsæt mere smør hvis nødvendigt.
 • Læg papirsforme i din muffinform og fyld hver form med ca. 1 spiseske af kikseblandingen.
 • Pres blandingen ned med fingrene så den sidder sammen i bunden.
 • Bag i 3-5 minutter og lad dem derefter køle af.

Copenhagen-cakes-Copenhagencakes-cheesecake-cupcakes-5

 • Pisk æggehviderne stive og stil skålen til siden.
 • Bland mel, bagepulver og salt for sig i en anden skål.
 • I en tredje skål piskes smør og sukker sammen indtil det bliver lyst og luftigt. Herefter tilsættes vanilleekstrakten mens der piskes ved lav hastighed.
 • Tilsæt halvdelen af melblandingen i smør/sukkerblandingen og pisk til du har en ensartet masse. Tilsæt herefter creme fraiche.
 • Tilsæt den resterende melblanding og pisk ved lav hastighed.
 • Vend forsigtigt 1/3 af æggehviderne i blandingen. Vær forsigtig så æggene ikke mister deres volumen.
 • Når massen igen er ensartet kan resten af æggehviderne og hindbærrene vendes i.
 • Fyld hver muffinform 2/3 op og bag i 20 minutter.

Frosting
Pisk flødeost, smør og vanilleekstrakt sammen indtil du får en ensartet konsistens. Tilsæt herefter flormelis lidt ad gangen mens du pisker.
Jo mere du pisker jo dejligere og luftig bliver frostingen. Stil frostingen i køleskabet i 1 time og rør den let igennem når du har taget den ud inden du går i gang med pynteriet!

Her er et par billeder af det færdige resultat. Denne gang har jeg brugt to forskellige tyller/nozzles til frostingen og er lidt i tvivl om, hvilken jeg bedst kan lide. Uanset hvad ser det i hvert fald indbydende ud!

Copenhagen-cakes-Copenhagencakes-cheesecake-cupcakes-1 Copenhagen-cakes-Copenhagencakes-cheesecake-cupcakes-4 Copenhagen-cakes-Copenhagencakes-cheesecake-cupcakes-2

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (12)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hvilken fantastisk blog – tænk at jeg først finder den nu:-).
  Vil lige høre, om man kan fryse disse muffins? Naturligvis UDEN frosting…
  Jeg tænker på, om kiksen i bunden mon bliver blød/vandet?
  På forhånd tak for svar.

  1. Tusind tak for din søde kommentar, Gitte.
   Jeg har desværre aldrig prøvet at fryse disse cupcakes, så det har jeg ikke nogen erfaring med. Men jeg tror sagtens det kan lade sig gøre. Vend gerne tilbage hvis du prøver det, og fortæl hvordan det gik 🙂
   De bedste hilsner
   Cecilia

 2. Jeg bagte disse cupcakes i onsdags. Det må være de bedste cupcakes jeg nogensinde har lavet. Hold da op.. Min kæreste spiste 10 af dem dagen efter..

 3. Endnu en lækker opskrift – Jeg elsker din blog!

  Jeg har et spørgsmål vedr. creme fraiche’en.
  Der står at man skal bruge 1,2dl. Menes der 1 1/2dl eller 1/2dl? – Eller er det virkelig 1 + 0,2dl?

  1. Hej Jane,
   Er glad for at du har lyst til at prøve opskriften! Je kan desværre ikke huske hvilken % jeg har brugt, men jeg er sikker på at det fungerer helt fint uanset hvilken slags du vælger at bruge 🙂
   God fornøjelse!

   1. Tak for det – har allerede prøvet flere af dine opskrifter til stor glæde for venner, familie og kolleger. Når jeg skal bage så bruger jeg opskrifterne på din blog.
    God dag

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.