Vaniljeprikket vaniljeis

DSC_0898
Jeg har før skrevet om, hvordan de helt simple smage nogle gange ganske enkelt er de bedste.

Sådan er det også med denne vaniljeis.
En god, hjemmelavet vaniljeis, med den rette konsistens, der bare smager som den skal – af vanilje.

DSC_0893
Jeg lavede vaniljeisen i går, da jeg fik gæster, og skulle stå for aftenens dessert. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville introducere gæsterne for mine elskede minitærter med chokoladeganache og hindbærcoulis, og fik lyst til at servere dem med lækker vaniljeis ved siden. A perfect match.

Da jeg skulle lave vaniljeisen var det også endnu en god mulighed for mig til at bruge mine nye koloernorme og velduftede vaniljestænger, som kommer direkte fra Uganda, fra Den Bæredygtige Bønne. Jeg er stor fan af de skønne vaniljestænger, som jeg har skrevet lidt om her.

DSC_0899
Opskriften har jeg fået inspiration til hos søde og dygtige Anne au Chocolat. Jeg har blot ændret en smule i fremgangsmåden, da jeg synes vaniljen får en bedre smag når man ikke koger det for meget igennem.

Ingredienser (6-8 personer)
80 g sukker
500 ml sødmælk
Korn og vanillestang fra 1 stang Bourbon vanille eller 2 stænger “alm.” vanilje
8 æggeblommer
65 g sukker
300 ml fløde

 • Vej de 80 g sukker af. Tag to teskefulde fra, og bland det sammen med vaniljekornene på et skærebræt. Dette gøres for at skille vaniljekornene fra hinanden så de kan blandes godt i mælken.
 • Mælk, sukker, vaniljesukker og den “tømte” vaniljestang røres sammen i en gryde der under omrøring varmes op til kogepunktet. Derefter tages gryden af varmen og hviler i 15 minutter.
 • I mellemtiden piskes æggeblommerne med de 65 g sukker indtil det er lyst og luftigt.
 • Fisk vaniljestangen op af mælken, der nu skal være helt afkølet, og hæld mælken langsom over i æggemassen mens der røres.
 • Pisk fløden let til flødeskum og vend den i mælke-/æggemassen. Rør forsigtigt til der ikke er nogle klumper tilbage, og blandingen er helt ensartet.
 • Tænd for ismaskinen og hæld blandingen i. Isen røres i ismaskinen i 40-60 minutter alt efter ismaskinens ydeevne og ønsket konsistens.

16 tanker om "Vaniljeprikket vaniljeis"

  1. copenhagencakes Forfatter

   Hej Mette
   Uha, det er et godt spørgsmål. Det er efterhånden 2 år siden jeg lavede denne opskrift, og kan ikke lige huske det præcise antal liter. Ud fra ingredienserne gætter jeg mig til ca. 1 liter 🙂
   De bedste hilsner
   Cecilia

   Svar
  1. copenhagencakes Forfatter

   Kære Anahita
   Jeg er ikke sikker på jeg forstår dit spørgsmål. Isen skal selvfølgelig have konsistens som is, når den er færdig. Måske køler din ismaskine ikke kraftigt nok?
   De bedste hilsner
   Cecilia

   Svar
  1. copenhagencakes Forfatter

   Hej Anahita,

   Ja, det kan man sagtens. Der er så blot fare for, at isen krystalliseres i stedet for at få den karakteristiske cremede konsistens. Du kan prøve at google dig frem til, hvordan man bedst fryser en is uden brug af ismaskine.

   De bedste hilsner herfra

   Svar
 1. Marie

  Jeg manglede en “luksus” vanilie is så tænkte det her måtte være den rette opskrift! 🙂 Jeg var en smule skeptisk ved at fløden skulle piskes, da jeg tidligere har haft lidt dårlig erfaring med pisket fløde i ismaskinen. Jeg piskede den derfor kun ganske let. Men endte endnu engang med vanilie is med smørstykker i .. Næste gang må opskriften prøves UDEN piskning af fløden 🙂 ud over smørstykkerne var det ellers en rigtig lækker smag 😉

  God weekend
  Marie

  Svar
 2. Pingback: Sunde dadelkakaotrøfler på 5 minutter + rabatkode til sundhedswebshoppen viivaa.dk | copenhagencakes

 3. Pingback: Amerikansk Apple Pie – uden sammenligning min nye favorittærte! | copenhagencakes

 4. Pingback: Amerikansk Apple Pie – uden sammenligning min nye favorittærte! |

 5. nanna

  Til jer, uden ismaskine: Man kan sagtens lave en hæderlig is uden. Man skal bare erstatte noget af sukkeret med glukosesirup. Det forhindrer at isen krystalliserer

  Svar
 6. Pingback: Sunde dadelkakaotrøfler på 5 minutter + rabatkode til sundhedswebshoppen viivaa.dk |

 7. AK

  Opskriften lyder rigtig lækker, men det lyder også som en meget stor portion – i hvertfald til min ismaskine, hvilken maskine har du selv?

  Svar
  1. copenhagencakes

   Tak for din søde kommentar! Det er også en stor portion, men min maskine kunne sagtens klare det. Jeg har en meget standard ismaskine der hedder Philips Ice-cream Maker 🙂

   Svar
 8. Louise Lyshøj Hansen

  HAPS. Den ser bare helt perfekt ud, den vaniljeis 😀 Jeg syntes det kan være rigtig svært, at opdrive en god vanilje is med vanilje (!!), så er helt sikkert også på den hjemmelavede udgave – nu mangler jeg bare lige ismaskinen 😉

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *